Railroad train games by Rule the Rail - Home Train games, railway games Rule the Rail!

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Foward and Backward in Digital Mode

 
Post new topic   Reply to topic    Train games, railway games Rule the Rail! Forum Index -> Install, run, uninstall
View previous topic :: View next topic  
Author Message
acelsodd



Joined: 14 May 2006
Posts: 24
Location: Sao Paulo - Brazil

PostPosted: Mon Jun 12, 2006 8:46 pm    Post subject: Foward and Backward in Digital Mode Reply with quote

In analog mode it is very easy to make an engine go forward, stop for some seconds and then go backward in the same track it came from, just programming some controls to control the power device of the line.
But, how can I do the same, in digital mode, using only signals?
_________________
Greetings from
Antonio Duarte
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Blazer9



Joined: 20 Apr 2006
Posts: 211
Location: Jacksonville FL

PostPosted: Mon Jun 12, 2006 8:55 pm    Post subject: Reply with quote

Acelsodd

if you move the signal from one side of the rails to the other the train will travel in the opposite direction.

signal palcement controls the direction of the train travel in digital mode

Don
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
acelsodd



Joined: 14 May 2006
Posts: 24
Location: Sao Paulo - Brazil

PostPosted: Tue Jun 13, 2006 10:48 am    Post subject: Reply with quote

Hi, Blazer9:

I understand, and in fact, I use the signals placement in the way you describe in you answer, but I decide to put the sign in the "left" side or the "right" side of the track in the very moment that I am BUILDING my rail. And this is a "static" placement.
When I say "static" I mean that the signal CANNOT be changed while I am in "play" mode (just watching the trains "running" in a completely built rail), as in opposition to the behavior of controls, that are just "programed" while BUILDING the rail, but they "execute" their programation while "RUNING" the game.
And that is exactly what I want: imagine a long horizontal piece of track. The engine must start its movement from left to right, then stop before the end of the track and after that, return its way back in the same track from right to left.
So, the question remains.
I apologize for my "medium level" english. If I didn't make myself understood, please inform. (or even if I didn't understand your answer) Embarassed
_________________
Greetings from
Antonio Duarte
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
brainbom
Site admin


Joined: 01 Feb 2006
Posts: 311

PostPosted: Tue Jun 13, 2006 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

acelsodd wrote:
But, how can I do the same, in digital mode, using only signals?


Place the signal on a short straight so, that the engine runs on the next track piece while it brakes. Then on the next piece you can use another signal to start it in the opposite direction. There is no better way.

brainbom
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
acelsodd



Joined: 14 May 2006
Posts: 24
Location: Sao Paulo - Brazil

PostPosted: Wed Jun 14, 2006 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, 'brain', that was exactly what I was looking for! Very Happy
_________________
Greetings from
Antonio Duarte
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
peter



Joined: 08 Jul 2006
Posts: 581
Location: germany,Thuringia

PostPosted: Sat Sep 23, 2006 8:24 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Antonio,
I mainly build layouts in digital mode. I can change direction of trains as brainbom say. And i tested to control speed of trains also in digital mode.
If you let trains with more than 1 loco in front drive over the board you can control speed over distance from signal to the controler for this signal.
If the train has to pass signal with fullspeed then set controler for that signal far 2 trackpieces. If you want the train slow down then set the controler on the 1st trackpiece after the signal Wink
_________________
for next time and thanx Peter
如 如 Nothing is impossible if we make it together.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Train games, railway games Rule the Rail! Forum Index -> Install, run, uninstall All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum